Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ZUZANA

23. 1. 2008 23:15
Příklad za nás

Jenom pro příklad: jedeme něco vyřídit do města, lítáme skoro celý den s

malým dítětem a k tomu je ještě zima. Pak toužím po tom, dát dítěti aspoň

najíst něčeho teplého ve slušné restauraci . Smůla všude se kouří. Jaký máme výběr teď? Nezbude nám nic jiného než si v

autě sníst aspoň suchý rohlík a uhánět k domovu, kde musím aspoň něco

pro tu malou dušičku uvařit. Pykáme za to, že nekouříme. Pykáme za to, že nám záleží na tom jak žijeme. Hlavně že kuřáci sou chudáčci....ať žije zdravotnická totalita!!!!

0 0
možnosti
ME

egi

24. 1. 2008 1:02
Re: Příklad za nás

A jak se má pan otec?

Proč, když má matka vyřizování ve městě, nehlídá v rámci rovnoprávnosti dítě on? Je opravdu tu malou dušičku nutno vláčet mrazem?

Ostatně, proč si tedy neotevřete vlastní nekuřáckou restauraci a nečekáte na ty davy podobně postižených matek s malými dušičkami, kterak se k vám pohrnou udělat vám ukrutnout tržbu?

Podle toho, jak se vyjadřují všichni nekuřáci v diskusích, po nekuřáckých restauracích každý přímo prahne (tedy kromě mne). Osobně znám asi tři, z toho jednu dokonce zaměřenou na zdravou výživu. Obvykle je tam i dost místa - jízlivec by řekl pusto.

Ale co, však suchý rohlík v autě máte (normální člověk si k němu přikoupí v nekuřácké samoobsluze aspoň paštiku), to na hlad obvykle postačuje. Zbytek je chuť, nikoli akutní hlad. Až bude nejhůř, sem tam se najde nekuřácký bufet, jmenovitě KFC nebo McDonalds. Pro jednou z toho ani ta malá dušička nezhebne.

0 0
možnosti

ZUZANA

23. 1. 2008 23:05
BUDOUCI GENERACE

je budoucí život a říkám to jako mladá maminka, když vidím jak se s prominutím na potřeby dětí "sere". Jde přece o to, že čím dál víc mladých kouří, protže hulí tata, hulí mama, od dětství sedí rodinka v zahulené hospodě a tak to pokračuje dál a dál....proč by to nemělo být jenom na rozhodnutí majitelů hospod? Protože je logické, když je kuřáků víc, tím je i vyšší tržba a tím pádem proč se obtěžovat s menšinou-nekuřáky. Ale všeobecně by měla být snaha snížit počet kuřáků, hlavně u mládeže. Stejně tak jako je důležitá propagace zdravého životního stylu a řešení otázek obezity apod. Proč jsme všichni od malička povinně očkovaní? Ať si o tom rozhodnem sami rodiče ne? Pak tady budou chodit po ulicích tuberáci, apod. Když rodiče sami nemají rozum, pak nezbývá než aby nad zdravou budoucí generací dohlížel někdo jiný.

0 0
možnosti

Jan

23. 1. 2008 21:34
Pobídka

Jen si kuřáci zapalte, jste nepoučitelní. Pohřební služba má s vás větší užitek, než s nekuřáků. Přece smrt na následky kouření, k tomu za vlastní peníze, to je ten pravý adrenalín. Před vlasní smrtí si nezapomeňte koupit do rakve krabičku cigaret a ještě zápalky, kdybyste se náhodou probrali. Nekuřáci to jsou slaboši, s těmi se nebavte, jsou moc měkcí.

0 0
možnosti

karabus

23. 1. 2008 21:39
Re: Pobídka

Mám neodbytný pocit, že pohřební služba má stejný užitek z jednoho kuřáka jako z jednoho nekuřáka. Umřou oba a po každém z nich zbude právě jedna mrtvola.

Takže copak jste to chtěl vlastně říci?

0 0
možnosti

Pierre

23. 1. 2008 20:33
Mladý muži,

Chtěl bych jen reagovat na Vaše tvrzení o absolutním zákazu kouření v restauracích ve Francii. Zřejmě jste jazykově nadán a umíte i používat internet, vyhledejte si tedy patřičné informace. Lhát mohou jen hloupé děti a novináři. Nebo snad patříte do některé této menšiny?

0 0
možnosti
MB

maiba

23. 1. 2008 19:05
Zákaz v hospodách

Dnes mám naštěstí svobodnou volbu. Mohu jít do zasmraděné nebo čisté restaurace. Já dám vydělat těm, kde se nekouří :-).

A tuto volbu má KAŽDÝ!

Zákazy jsou hloupost.

Vadí mi místa, kde volbu nemám, např. autobusová zastávka atd.

0 0
možnosti

Daniela

23. 1. 2008 18:59
Chudáci kuřáci

Jsem nekuřačka,ale opravdu si myslím,že  kuřáci jsou chudáci.Když to porovnám s narkomany, kterým se dává co potřebují, je to drobnost.Navíc , z cigaret se dobře plní  státní pokladna u narkomanů o peníze přichází.;-D

0 0
možnosti
JM

J i ř í

23. 1. 2008 20:18
Re: Chudáci kuřáci

Narkomani jsou si aspoň vědomi, že to co dělají, není v pořádku, a neprosazují hlasitě své právo fetovat na veřejných místech, jako kuřáci (což jsou vlastně taky narkomani - nikotinoví.)

0 0
možnosti
PC

kedalch

23. 1. 2008 18:20
Co je komu do toho!!!!!

O  čem je furt řeč???? Vlastním a provozuji svou vlastní hospodu v mém vlastním objektu.  Snažím se plnit všechna stupidní nařízení všemožných statních institucí hygienou počínaje, finančním a obecním úřadem konče. Kuřáci mi nevadí, jsou to lepší zákazníci. Kdo mi chce tedy nařizovat na mé vlastní půdě, že se tam nesmí kouřit??? Proč si nemůžu určit sám co se bude a nebude dít v mém vlastním podniku. To skutečně hraničí s totalitou. Pokud se některému nekuřákovi u mě nelíbí, může jít jinam. Já mu v tom přece bránit nemůžu a ani nechci. HOWGH

0 0
možnosti

buxus

23. 1. 2008 18:25
Re: Co je komu do toho!!!!!

To je hezké, až na to, že jste si tu hospodu právě vymyslel.

0 0
možnosti

karabus

23. 1. 2008 18:13
Autor nemá ani...

...desetinu inteligenčního potenciálu p. Fidelia, na něhož se pokouší reagovat, což je bohužel z článku natolik poznat, že to jakoukoli jeho snahu o skutečnou "reakci" či "polemiku" značně degraduje.

Místo dýchavičných a úsměvně polopatických pokusů o argumentaci by se měl věnovat studiu, aby příště pochopil, o čem určitý text vůbec pojednává.

Z autorovy interpretace původního článku bohužel čiší nevyzrálá naivita - z uceleného rozboru sociálně-mocenských struktur a morálních aspektů jejich vlivů na život jedince, jejž Petr Fidelius na příkladu problematiky kouření předestřel, dovedl extrahovat jedinou otázku (komu škodí kouření) a vůči té se pak klopotně vymezit. Bez ohledu na to, že tato otázka vůbec tématem dotyčného článku nebyla.

Nedej bože, aby si autor v rámci studia jazyků přečetl třeba Fausta. Mohl by pak na svém blogu Goetheovi s pocitem morální i logické převahy vyčítat, že - jak všichni vědí - čerti neexistují. 

0 0
možnosti

jiří kasycký

23. 1. 2008 18:31
Re: Autor nemá ani...

Jo, tak tos napsal přesně R^R^;-D

Nechceš si udělat blog místo něho?? psát teda fakt umjíš!!!!R^

0 0
možnosti

Jakub Žídek

23. 1. 2008 18:02
Kouření x obezita

Nechci se zapojovat do diskuze o zákazech kouření, jen bych poznamenal jednu nepřesnot. Autor, říká že na rozdíl od kuřáků obezita škodí jen tomu kdo je obezní. Jedním z argumentů zákazů je nákladnost léčby a obezita způsobuje podobnou škálu nemocí jako kouření. Ovšem narozdíl od cigaret tu jaksi vypadly ty miliardové zisky ze spotřební daně.

0 0
možnosti

Martin

23. 1. 2008 18:03
Re: Kouření x obezita

presneR^

0 0
možnosti

Martin

23. 1. 2008 17:58
Trestny cin

Pokud nejaky zakaz, tak zakaz tabakovych vyrobku. Je s podivem, jak vsichni vi, ze koureni skodi zdravi ..... ale do soudniho sporu s prokazanim skodlivosti nikdo nejde...... Kdyz tady nekdo konstatoval neco o demokratickem rozhodnuti ... tak ho delejme ne z populistickeho rozhodnuti, ale na zaklade prokazanych faktu. Protoze pokud by opravdu koureni skodilo zdravi a bylo to jednoznacne prokazano, tak by mely jednat organy cinne v trestnim rizeni a zahajit stihani tabakoveho prumyslu pro obecne ohrozeni.

0 0
možnosti

llamqa

23. 1. 2008 18:03
Re: Trestny cin

zadna dusevne pricetna vlada nikde na svete si nedovoli koureni zakazat uplne ... proc ? treba pro malickost nazyvanou spotrebni dan, a jeji prinos pro statni rozpocet. tech par miliard (par miliard v podminkach cr, nekde to muze byt i par SET miliard) si proste nikdo nelajzne ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1949x
Čerstvý absolvent vysoké školy, lektor angličtiny.

Seznam rubrik