Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr

26. 1. 2008 1:06
Zhrouceni

ano bez cigaret hrozi "jen" zhrouceni nekterych jedincu. Napriklad me malickosti:)

0 0
možnosti

opportunity

26. 1. 2008 9:13
Re: Zhrouceni

Závisláku. :-)

0 0
možnosti

Vanislav

25. 1. 2008 12:23
No panove, pobavili jste me

uz se tesim na ten zakaz alkoholu a tucnych jidel. To teprve bude ta prava svoboda :) BTw. nechapu proc vam nesteaci aby se zavedl zakon, ktery bude nutit majitele podniku svuj podnik oznacit jako vylozene kuracky ci jako vylozene nekuracky....Vlastne vim, protoze majitele samozrejne prizpusobi podnik tomu co chteji navstevnici. A ti chteji vetsinou kourit. Vlastne rikate, at si kazdy o svem majetku rozhoduje jak chce, ale beda mu jak se rozhodne jinak nez chci ja :)

0 0
možnosti

Zuzana

25. 1. 2008 23:06
Re: No panove, pobavili jste me

V podstatě jste se trefil, že vedle kouření jsou dalšími hlavními problémy co se týče zdraví alkohol a obezita, ale jinak je váš celkový výklad ubohý. Nevím kdo smrdí víc, jestli obézní člověk, opilec, bezdomovec, nějaká madam, která na sebe vylila půl lahve voňavky a je to cítit ještě půl kilometru po ní aby zakryla, že se třeba týden nemyla. Takže tlustý člověk= podle vás nemyté prase. To jsou opravdu argumenty...Já mám například 81kg při výšce asi 172cm, takže podle tabulek nejsem štíhlá. Nyní jsem absolvovala určitá vyšetření a jsem  zdravá, nikdo z doktorů mi neřekl že jsem tlustá a že mám zhubnout. Myju se každý den, myji se i dvakrát za den např. při menstruaci, po pohlavním styku, nebo v horkých letních dnech. Tohle je otázka hygieny a otázka pocení není jenom jako že hubený= málo se potí, tlustý= hodně se potí. Zeptejte se na to doktora jak fungují potní žlázy a co způsobuje nadměrné pocení ano? Dále že zabírají více místa - co kdyby jsme zavedli zákaz vjezdu kočárků?

0 0
možnosti

Vanislav

25. 1. 2008 10:55
Proc se zastavit jen u kuraku?

Vzdyt podle stejne logiky me omezuje konzument tucnych jidel (je tlusty, ma nalomene zdravi, v lete smrdi potem, v MHD zabira vice mista) ci alkoholu (kazi zdravi, clovek je po nem agresivni). V mem okoli zadna hospoda zamerena na nealkoholicke napoje a zdravou vyzivu neni. Zadam plosne narizeni ktere kazde hospode narizuje aby se v ni neprodaval alkohol a nezdrave jidlo. Vzdyt majitele hospod maji tolik omezeni ze dalsi je uz nezabije. A kdyz se vam to nelibi tak si bastete sve tucen a hnusne jidlo doma a neotravujte tim normalni lidi. Normalni je nekourit, nejist nezdrave a nepit alkohol. Lide co ji tucna jidla a piji alkohol jsou podlide kteri nemaji pravo o sobe rozhodovat. Pritazene za vlasy? Pouzivam pouze argumenty nekuraku.

0 0
možnosti

Vanislav

25. 1. 2008 10:58
Re: Proc se zastavit jen u kuraku?

jeste bych doplnil, ze na tucne jidlo neni uvalena tak silena dan jako na cigarety a pritom tlusty clovek ma sve zdravi minimalne stejne podlomene jako kurak. A poprosil bych laskave nekuraky aby se chovali jako lide. Kourim baleny tabak, ktery mi chutna a necitim se jako zavyslak. Nemam problem nekourit kdyz jsem ve spolecnosti lidi kterym to vadi. Nema problem nekourit na pracovni ceste nekolik dni. Ale na druhou stranu mam problem nepit par dni kafe nebo caj.

0 0
možnosti

Dennys

24. 1. 2008 23:50
Oda na pokrytectvi

Pobavilo mne, ze asbest z katalyzatoru je vlastne zdravi prospesny, protoze se dnes bez aut neobejdeme (ja taky ne). To nic nemeni na tom, ze dychani vyfukovych oplynu na otevrene zastavce je nebezpecnejsi nez kdyz si tam nekdo zapali. Bez spotrebni dane za tabak by se socialisticke zdravotnictvi zhroutilo a nebyly by penizky na lecbu tlustochu ladujicich se buckem, slaninou, uzeninama z hypermaru a jejich nemoci - hypertenze, diabetes, kardiovaskularni problemy, arthroza, .... v techto dusledcich zatezuji zdravotni system vice nez kuraci. A ti si lecbu ve spottrebni dani alespon zaplati. A o tom to je. A hospodu si vybere kazdy dle sveho gusta.;-)

0 0
možnosti

Zuzana

24. 1. 2008 22:46
Nic nechápete

Zároveň mi připadá, že nikdo z vás se neumí a nechce dívat kolem sebe. Koho v blízkém okolí nebo v rodině nepotkají těžké zdravotní problémy nebo se nesetkal s umírajícím člověkem, nemůže v životě pochopit jaké hodnoty vyznávám. Vůbec nevíte, jaké je to štěstí mít zdravé dítě, nikdo dnes pro zdraví dítěte neudělá maximum. Odhoďme veškerou sentimentalitu, možná jsem mladá, ale v životě jsem už něco zažila, a díky tomu jsem úplně posunula svůj žebříček hodnot. Dnes a denně pláčou lidi nad tím co už nemůžou změnit. Spousta věcí opravdu člověku v životě dojde až už je pozdě. Žiju každým dnem s tím, že můžu být šťastná za to co mám a že jsem pro svou rodinu udělala to nejlepší.

0 0
možnosti

Zuzana

24. 1. 2008 22:35
Marný boj

Vzhledem k tomu, že mi je jasný, že zde budu přehlasována kuřáky, nemůžu samozřejmě vyhrát a můžeme se přít donekonečna. Tady přece nejde jenom o moje dítě, ale o všechny děti a lidi co chtějí žít bez cigaret. Rohlík se sýrem je opravdu na svačinu a nemůže se rovnat teplému obědu. Někdo zase sem zavádí přirovnávání nábídky a poptávky atd. atd. pořád dokola jedny a ty samé stupidní argumenty. Takže když trh si bude žádat 90% prodeje alkoholu, tak si holt nemůžete koupit 10 rohlíků, ale lahev rumu. Tato problematika je širší a nelze ji brát jen ze strany obchodnické, ze strany hospodářské soutěže, ze strany svobody majitelů hospod apod. Proč by mělo být něco hospodskému do toho že? Proč tam rovnou nenabízejí v denním menu pervitin, kokain nebo něco lehčího, třeba marihuanu. Co by měl stát hospodám přikazovat, je to jejich podnik. Takže já si mám klidně vylézt na kostelní věž abych nikomu nezavazela, natož otravovala s jedním dítětem a tam si můžeme sníst v klidu svačinu místo oběda.

0 0
možnosti

Zuzana

24. 1. 2008 19:36
Hloupé argumenty

Vůbec nejste natolik inteligentní, aby byl můj příspěvek pochopen. Kuřáctví se šíří masově a to hlavně i mezi mládeží. Proč se zakazuje prodej alkoholu, proč se povinně očkuje, proč je na škole povinný tělocvik? Proč žijeme ve státě řídící se zákony a předpisy. Jsme ve všem svým způsobem omezovaní. Kdyby bylo jenom vše na našem rozhodnutí, nechci vidět, jak by to tady vypadalo. Kouření je jako mor. Kolik lidí by tady u nás ještě dnes žilo, kdyby se nezabránilo masovému šíření chorob,  návykových látek apod. Proč bych já měla ubližovat dítěti a kupovat mu hranolky, hamburger apod., hlavně že kuřák si může dávat siestu v hospodě a cpát se dobrým obědem???? Někdy prostě nemůžete nechat dítě doma, nebudu tady líčit rodinnou situaci,  ale jaká máme práva my nekuřáci? Ten kdo má řeči s nekuřáckými restauracemi, tak zřejmě je někde z Prahy apod. a hloupě se tady prsí, že je nekuřáckých jako máku. Kompletní sáhodlouhý seznam nekuřáckých restaurací uvítám.

0 0
možnosti

llamqa

24. 1. 2008 19:57
Re: Hloupé argumenty

takze radeji PRiKAZEME majitelum restauraci, ze just musi provozovat nekuracke podniky, aby zuzka mohla se svym ditetem do mesta na nakupy ? a mimochodem, rohlik se syrem ke svacine jeste nikoho nezabil ...

nekurackych restauraci je tolik, kolik si jich trh zada. pokud by jich trh zadal vic, zrejme by jich bylo vic ... pokud si trh ve vasem meste nezada zadnou, zrejme tam nebude zadna ... zrovna tak, jako tam nebude opera, zavodni draha pro formuli 1, nebo mezinarodni letiste.

0 0
možnosti

sab.

24. 1. 2008 18:39
škodíme

Konzumací  bůčku, slaniny nebo uzenin škodíme přinejmenším vepřům :-©

0 0
možnosti

hk

24. 1. 2008 4:20
Zaveďme povinné exkurze na pitevnách,

pohoďme nedbale na pitevní stoly několikery plíčky kuřáků, a i ti nejotrlejší se dobrovolně zřeknou kouření.

0 0
možnosti

Marushka23

24. 1. 2008 11:36
Re: Zaveďme povinné exkurze na pitevnách,

kdežto játříčka alkoholiků, to je jak malba od Michelangela.. a vůbec celé vzezření obézních nebožtíků a oj, to bříško...

zase bych to nepřeháněla s tím odsuzováním...

0 0
možnosti

PetrS

24. 1. 2008 0:17
Zase šroubek

Omezování kouření v restauracích je takový malý a nenápadný šroubek v omezování svobod. Restaurace má majitele. A stejně tak jako doma, tak i ve své hospodě mohu určit zda bude a nebo nebude nekuřácká. Pokud se mi tím rozhodnutím změní nějakým směrem tržba je to můj problém.

Ostatně o škodlivosti kouření bychom mohli dosti dlouho debatovat - počínaje neprůkazností škodlivosti tzv. pasivního kouření a konče zajímavými studiemi tzv. škodlivost kouření  popírající.

To samé je argumentace zuzany, která dítě využívá jako účelové rukojmí. Paní, pokud s sebou do města taháte dítě, je to jen a pouze Váš problém a nevím, proč bych se kvůli Vám měl nějak omezovat.:-©

0 0
možnosti

Václav

24. 1. 2008 8:32
Re: Zase šroubek

Teda předvést tolik arogance, zpupnosti a tuposti v několika málo větách, to už je skutečně výkon. Hlavně ta poslední věta, to je fakt perla. Přímo krystalická ukázka ubohosti a zakomplexovanosti malého českého človíčka řídícího se zásadou "sice smrádek ale teploučko".

Ty kecy o neprůkaznosti škodlivosti kouření snad už nestojí ani za komentář. Plácnout něco tak blbého si už dnes nedovolí ani ten nejzatvrzelejší PR tabákových firem a to ani ve stavu těžké opilosti. Skutečně klobouk dolů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1949x
Čerstvý absolvent vysoké školy, lektor angličtiny.

Seznam rubrik