Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nyny.

10. 1. 2008 19:32
náhodou

Božka Němcová měla úžasné hororové pohádky, krev tekla proudem, tu princ využil zálioby čarodějné královny se koupat v kobylím mléce a tak přiložil a babiznu uvařil,...knížka 3 citrony jich byla plná, někam se mi za léta ztratila a dodnes mne to mrzí. A Erbenova kytice to je taky bezva dílko...teď mne napadá, asi už vím, kde jsem vzala tu vášeň pro detektivky a horory....hlavičku češe krev pramínkem teče...hihi

0 0
možnosti

Brundi

10. 1. 2008 15:58
Ba ne...

Nejhorsi je ta puvodni od Bozky o kohoutkovi a slepicce, kde slepicka beha od certa k dablu, kdyz kohoutkovi zaskocilo, a... nestihne to... ;-)

0 0
možnosti

pavel

10. 1. 2008 14:32
To by nebylo nejhorší

Úplně nejstrašnější jsou pohádky s penězokazeckými motivy, a že je jich takových přehršel - Oslíčku otřes se, Aladinova kouzelná lampa, a spousta dalších  kde jsou kouzelné bezedné měšce na peníze, kouzelné ubrousky, co vmžiku udělají jídla kolik chcete a podobně. Pak nemají mít socani takovou podporu, když podobnýma blábolama (bez patřičného vysvětlení) jsou u nás děti krmený od malička.

0 0
možnosti

Radek

10. 1. 2008 14:10
Teda vaše starosti bych chtěl mít.

Dětský svět je jiný než náš. My ho už nechápem. Vy ale dost brzo. Perníková chaloupka je nesmysl. V lese je vlhko, perník by zvlhnul a chaloupka by se rozpadla. Pak by perníkové sutiny chytily plíseň, takže ježibaba by o svůj příbytek přišla už jako malá holčička. Pohádky rozvíjejí dětskou fantazii, což se zrovna v této pohádce povedlo.  Rozhodně bych neviděl paralelu mezi zloději okapů. Mimochodem upálení za živa a sežrání je nepřiměřená obrana proti zlodejům střešní krytiny.

0 0
možnosti

anonym

10. 1. 2008 13:41
Jenže zlí vlk je obě sežral.

Jenže zlí vlk je obě sežral - pravopis jste snad už ve škole měli :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1949x
Čerstvý absolvent vysoké školy, lektor angličtiny.

Seznam rubrik